Børnebøger om at stoppe med sut

At stoppe med at bruge sut kan være svært for ethvert barn, og det er en god idé at bruge forskellige redskaber til at få gennemført denne proces med at stoppe med sut. Et af de redskaber kan være en bog om at stoppe med sut.

En bog kan være med til at fortælle en historie om hvorfor og hvad der sker hvis man stopper med at bruge sut. Der er mange forskellige måder at lære sit barn at stoppe med at bruge sut på, og det er forskelligt fra barn til barn hvad der er bedst, men det hjælper helt sikkert at snakke med dit barn om det hvad end det direkte el. igennem en bog.

Navn og den magiske suttealf – Personlig bog om at smide sutten

Alle børn forstår ting bedre hvis de kan se den personlige relation i det man fortæller dem. Derfor er det også en rigtig god idé med en personlig suttebog fra Min Bedste Bog. Bogen er udviklet med hjælp fra en børnepsykolog og bruger derfor forskellige gode knep i fortællingen der hjælper med det at lægge sutten fra sig.

Bogen handler om et barn – dit barn – der får hjælpe af en suttealf. Suttealfen fortæller barnet om forskellige tricks der kan gøre det at lægge sutten fra sig nemmere. Det skal være inspiration til barnet til at lægge sutten fra sig og lære at leve uden den.

Den er skrevet specifikt til børn i alderen 2-4 år hvor man typisk stopper med at bruge sut. Det er en personlig fortælling med barnets ejet navn, køn, hårfarve, hudtone og hjemby. Derudover skal der være to biroller i barnets liv f.eks. mor og far, unik information om suttealfen, en gave el. oplevelse barnet skal og sidst men ikke mindst information om det sted sutten bliver afleveret.

Den Lille Prinsesse – Hvor er min sut?

Genkendelighed gør børn mere nysgerrige, og måske kender dit barn Den Lille Prinsesse fra børneserien af samme navn.

I denne bog følger vi prinsessen i jagten på hendes sut

Farvel sut, sagde krokodillebarnet

Lasse-Leif og den sidste sut

Albert og hans sut

Milan og suttetræet

Suttemusens skæve tænder

Olga går med sut

Dette er i virkeligheden en lær-at-læse bog til større børn, men herhjemme har vi læst for min datter i nogle år og den giver en forståelse at at man sagtens kan stoppe med at bruge sut, selvom det er det bedste man ved, og det er ok at savne den.

Bogen handler om Olga der taber en tand, men så spiser hendes lillebror den sammen med sin havregrød. Hun bliver sur på ham og tager hans sut fra ham. Hun ender med at blive så glad for sutten at det bliver svært at aflevere den, men hun ved godt hun er for stor til at bruge den. Til sidst aflevere hun den på et suttetræ.

Skriv en kommentar