Børnebøger om at starte i skole

Der er nogle skift i et barns liv der er særligt store og kan være rigtig svære i de tidlige år. Børn trives nemlig i trygge rammer med rytme og genkendelighed, derfor kan skiftet fra barsel til vuggestue – vuggetstue til børnehave – børnehave til skole være rigtig svært.

Det er godt at snakke med barnet om det og forberede det på det store skifte, det kan f.eks. gøres med en børnebog om at starte i skole. I denne artikel finde du nogle fantastiske eksempler på bøger om at starte i skole.

Navn starter i skole – Personlig børnebog om at starte i skole

Navn starter i skole er en personlig børnebog om at starte i skole af forlaget Min Bedste Bog der laver personlige børnebøger. Den hjælper barnet til at forstå hvad det indebære at skifte fra børnehave til skole og hvorfor det er en god ting. Bogen er lavet i samarbejde med psykolog og børnebogsforfatter Ina Victoria Haller.

I bogen er der fokus på generelle situationer der opstår for børn og familier der står overfor en skolestart. Der bliver fortalt om hvordan første skoledag forløber, men en af de mest behjælpelige ting i bogen er de spørgsmål den stiller, som lægger op til dialog mellem dig og barnet – om skolestarten.

Det personlige præg er også et vigtigt lag i bogen, da det hjælper på forståelsen og relationen til fortællingen. De personlige informationer der kan vælges i bogen er barnets navn, køn, hudtone, hårfarve, hårtype, om barnet har briller og skolen navn. Derudover kan tilføjes oplysninger om forældre.

I skole med Alfons Åberg

Hvis i ikke allerede har en Alfons Åberg bog, så er dette en god lejlighed til at anskaffe jer en. Alfons Åberg bøgerne kan noget særligt i måden de er fortalt på og sådan som Alfons selv tænker. Det giver barnet mulighed for at sætte sig i hans sted og virkelig forstå historien.

Hvordan begynder man i skole?

Min dag i nulte

Anton skal i skole

Villads fra Valby i 0.V

De tre bukkebruse i skole

Cirkelines museskole

Vitello begynder i skole

Dengang Hr. Skæg startede i skole

Skriv en kommentar