Plastiksuppe

Børnebøger har en en enorm betydning for børn og det der står i dem er ofte noget de tager til sig ret hurtigt. Netop derfor er børnebøger en god måde at lære sine børn om de værdier man gerne vil give videre til dem. Denne bog er en rigtig god bog til netop dette, da den lære og giver barnet en god værdi med i livet fremover.

Handling

Plastiksuppe er en hollandsk bog der handler om hvorfor vi ikke skal smide plastik i naturen og hvis vi gør det, hvilken betydning det så har for havets planter og dyr. Samtidig fortæller den om hvorfor man ikke bare skal smide plastik ud, da der er stor værdi i at genbruge det.

Den handler om en flok dyrevenner der skal på stranden fordi det er godt vejr. De går hurtigt i gang med forskellige aktiviteter, hvor en af dem er badning. Ræven og frøen der går ud og bader finder al mulig plastik i havet og tager det med op på stranden til de andre, hvor de begynder at snakke om hvorfor det er i havet og hvorfor det er en dårlig ting.

Der er lavet en sjov opstart og slutning i bogen, som ligesom starter det hele godt og runder det hele af på en god måde. I starten bliver man introducerede til de dyr der er med, som har hver deres rolle – En er klog, en er stille og genert, en er sjov osv. Et sjovt lille tvist på bogen, der også fortæller om den sociale forskellighed der kan være hos os mennesker.

I slutningen af bogen er der en sjov lille guide til hvordan man kan lave sin egen mulepose og bruge den til indkøb i steder for plastikposer.

Anmeldelse

For mig personligt er det vigtigt at give værdier som denne bog er skrevet på videre til mit barn. Det er fakta at vi mennesker påvirker klima, miljø og naturen med den produktion og det affald vi har. Den eneste måde at stoppe denne skade på er ved at ændre vores adfærd. Den bør ændres allerede nu, men den skal også fortsætte i de næste generationer, hvorfor det er godt at lære sine børn det fra en tidlig alder – og hvilken bedre måde at gøre det på gennem en sjov historie dit barn kan relatere til.

Nu skal det ikke blive for politisk, selvom det nok allerede er blevet det. Ser vi bort fra de værdier man kan se i bogen, så er det også en rigtig sød historie, der er underholdende og får kombineret rigtig mange gode budskaber til dit barn. Den er på ingen måde uhyggelig og meget let læselig med flotte billeder og illustrationer i rare farver.

Min 3-årige datter som jeg har læst bogen for var bestemt også underholdt hele vejen igennem. Den ledte også til en del spørgsmål (men hun er og så i “hvorfor”-fasen lige nu), hvilket jeg synes er godt og spørgsmålene relaterede sig netop til plastikken og hvorfor den ikke skulle være i havet, samt et par andre småting. Første gang vi havde læst den igennem ville hun straks læse den igen så det gjorde vi.

Skriv en kommentar