Åh nej! Mit navn er væk! af Wonderbly på Dansk

Personlige børnebøger er et hit! I dag kan man vælge mellem et hav af forskellige børnebøger som kan personliggøres udfra barnets navn og i enkelte tilfælde måske også andre ting som øjenfarve, hårfarve og lignende. Denne bog er en personlig børnebog og faktisk en af de mest solgte på verdensplan.

Det er en bog af firmaet Wonderbly, som har specialiseret sig i at lave personlige børnebøger. Det er desværre ikke et dansk firma, hvorfor man heller ikke kan få alle deres bøger på dansk, men faktisk kun denne ene som hedder ‘Åh nej! Mit navn er væk!’ og originaltitlen på engelsk er ‘The little boy/girl who lost his/her name’.

Bestil bogen her

Spar 25% i Black Friday tilbud

Handling – Personlig børnebog med navn

Bogen starter med en lille personlig hilsen fra dem der har købt den (såfremt man øsnker at lave det), her bestemmer man helt selv hvad man vil skrive. Derefter starter historien.

Bogen tager udgangspunkt i en lille pige eller dreng der vågner en dag og hendes (jeg fortsætter med hendes hun herfra, da den bog vi har er til en pige) navn er blevet væk. Hun kan simpelthen ikke huske hvad hun hed og må ud i verden for at finde det. På sin vej møder hun et dyr efter et andet og hvert dyr giver hende et bogstav med videre, som i slutningen af bogen staver hendes navn. Dyrene hun møder starter selv med det bogstav hun får med videre, så er det en Abe for hun et A, er det en Løve får hun et L osv.

Anmeldelse

Jeg købte ikke selv bogen det var en gave fra min datters moster og onkel og jeg kendte heller ikke til hverken bogen eller Wonderbly før hun fik den i gave. Jeg har til gengæld læst den højt rigtig mange gange for hende og den har allerede være rigtig god i lang tid selvom vi kun har haft den et par år.

En af de ting jeg har studset lidt over er sværhedsgraden af nogle af de ord der er med. Jeg kan ikke finde ud af om det er en god ting eller en dårlig ting, for det er nogle ord der kan være svære at forstå og lære at sige, men omvendt så får de nogle gode ord ind allerede fra en tidlig alder. Ordene er jo også blevet oversat fra engelsk til dansk og kan derfor have ændret sig meget, da hele bogens koncept er at vers der rimer – og når noget skal rime har der sikkert været brug for at ændre på ordene.

Min datter kan allerede det meste af bogen udenad og fortsætter ofte på de sætninger jeg starter med at læse, heldigvis lytter hun mest om aftenen når hun er træt. Begejstringen er altid stor når vi når til slutningen og det er hendes navn der er stavet til, hvis hun da ikke falder i søvn inden da (det er sket en del gange og stort PLUS til bogen for dette). De grafiske illustrationer er meget mørke, men flot lavet og som i enhver anden børnebog er det godt at billederne fylder meget.

Det er en bog vi stadig læser jævnligt og en jeg tror der vil blive brugt i lang tid fremover. Det gode ved den er at den er forholdvis lang, kan bruge både til godnatlæsning og dagslæsning og man kan skrue op og ned for tempoet man læser alt efter om det er til godnatlæstning eller ej. De mange rim i bogen er også rigtig gode og lækre at læse højt.

De anbefaler selv bogen til alle aldre fra 0-8 år hvilket måske kan lyde lidt bredt spændt, men jeg kan sagtens se det fungere på grund af det personlige touch. Det vil også være en bog man måske kan finde frem når barnet skal lære at læse selv.

Skriv en kommentar