Personlige børnebøger – Find personlig børnebog med barnets eget navn

Personlige børnebøger hitter i 2021 og er den perfekte gaveidé til et barn du ellers ikke lige ved hvad ønsker sig.

En personlig børnebog er en bog der indenholde unikke informationer om barnet, for nogle personlige børnebøger er det bare navnet på hovedkarakteren der er barnets navn, men der findes også personlige børnebøger hvor man kan navngive andre personer, vælge hårfarve, øjenfarve o.l.

I denne artikel har jeg skrevet lidt om de forskellige børnebøger man kan få Danmark og internationalt. Nogle af dem har jeg selv til mine egne børn, og andre har jeg endnu ikke prøvet.

Åh nej! Mit navn er væk! – Børnebog med navn

Åh nej! Mit navn er væk! som den hedder på Dansk, var en af de første af denne nye type personlige børnebøger. På Engelsk hedder børnebogen The Little Girl/Boy Who Lost Her/His Name og er en bog lavet af Wonderbly, der er en forretning el. forlag om man vil der udelukkende beskæftiger sig med at lave personlige børnebøger.

Denne personlige børnebog handler om en pige el. dreng der vågner op en dag og har mistet sit navn. Barnet beslutter sig for at tage ud på et eventyr og finde navnet igen. På sin vej møder barnet forskellige dyr og spørger dem om de har set navnet som er væk. Hun/han hjælper dyrerne med at løse et problem og de giver hende/ham et bogstav i navnet, indtil barnet har fundet alle de manglende bogstaver igen.

Alle dyrerne i bogen starter med det bogstav som barnet får fra dyret, og det er derfor også en bog der hjælper barnet med at lære at stave til sit navn, samt lære nye dyr at kende. Hele bogen er skrevet i vers med fire linjer der rimer, hvilket gør den utroligt behagelig at lytte til og læse.

Køb personlig børnebog

Wonderbly – Bøger med barnet navn

Wonderbly der står bag denne internationale børnebogssucces laver også mange andre børnebøger. Desværre er det kun Åh Nej! Mit Navn er væk! der er blevet oversat til dansk indtil videre – det er den af deres bøger der er oversat til flest sprog.

De mange andre bøger de har ser også spændende ud, og er du ikke bange for at læse på engelsk el. oversætte mens du læser for dit barn, kan du sagtens bestille en af disse bøger også. Alle bøgerne tager udgangspunkt i barnets navn, men nogle har også flere personlige informationer.

Liste over populære personlige børne

Køb personlig børnebog

Anmeldelse

Dette er en bog jeg selv har til min egen datter. Hun fik den i 1-års fødselsdagsgave, selvom hun nok stadig var lige lille nok til den der, og nu er hun 4 år. Vi læser den stadig en gang imellem og det er stadig en succes.

Wonderbly selv siger den er til  op til 8-årige børn, men jeg kan nu have min tvivl om den vil være interessant så længe endnu? Jeg tænker at den fint vil holde et par år endnu og måske vil den være interessant op til 8 år fordi barnet selv kan være med til at læse den.

Da hun var lidt mindre 2-3 år gammel fungerede den super godt som en godnathistorie og flere gange er hun faldet i søvn mens jeg læste den for hende, med rolig stemme og i langsomt tempo. Mit eneste råd er at hvis du har flere børn, så køb den til dem begge så der ikke bliver noget drama. Jeg har skrevet en hele artikel kun om Åh nej! Mit navn er væk! bogen, hvor du kan bliver meget klogere på den.

Køb personlig børnebog

Min Bedste Bog – Dansk Personlig børnebog

Min Bedste Bog er Danmarks svar på Wonderbly. Det er en dansk virksomhed der fungere som et forlag for personlige børnebøger på Dansk og nu også mange andre sprog. Ligesom Wonderbly har de ikke bare en bog, men mange forskellige børnebøger med navn og andre personlige informationer.

Alt efter hvilken bog du vælger handler den om noget forskelligt, jeg har kun prøvet en af bøgerne som min yngste datter fik i 1-års fødselsdagsgave og den er rigtig god og også meget anderledes end den fra Wonderbly.

Køb personlig børnebog

Navn besøger bondegården

Den personlige børnebog jeg har fra Min Bedste Bog er den der hedder Navn besøger bondegården, hvor du selvfølgelig skal indsætte dit eget barns navn.

Denne bog handler om et besøg på bondegården med to andre vigtige personer i barnets liv, det kunne være mor og far, farmor og farfar el. moster og onkel. På bondegården møder og lære barnet forskellige ting om nogle af de mest kendte bondegårdsdyr, med et helt personligt præg.

Der er mange ting i bogen der er personligt tilpasset når man bestiller bogen, og udover du kan vælge 2 størrelser på bogen, kan du også skrive en personlig hilsen til barnet, som kommer til at stå først i bogen. For hver af de 3 personer i bogen kan du vælge:

 • Navn/titel (med titel mener jeg farmor el. moster)
 • Køn (gælder kun for barnet)
 • Hudfarve (3 farver)
 • Hårfarve (5 farver)
 • Hjemby (gælder kun for barnet)

På den måde bliver det en meget personlig børnebog, hvor barnet hurtigt vil skabe en relation til historien i bogen.

Køb personlig børnebog

Liste over andre personlige børnebøger fra Min Bedste Bog

I alt kan du vælge mellem 30 forskellige personlige børnebøger fra Min Bedste Bog. Herunder finder du en liste over titlen på alle bøger, hvor du selvfølgelig selv skal erstatte Navn med et personligt navn.

 1. Navn og navn på landsholdet
 2. Navn på tur i skoven
 3. Navn starter i skole
 4. Navn og navn i dinosaurernes verden
 5. Navn og navn på eventyr med havets dyr
 6. Navn besøger bondegården
 7. En godnatbog til navn
 8. Navn og den magiske suttealf
 9. Navn og navn i den store finalekamp
 10. Navn finder farver i haven
 11. Navn og de vilde dyr
 12. Navn, navn og de vilde dyr
 13. Navn starter i børnehave
 14. Navn, navn og navn på jagt efter Cutie Marks
 15. Navn og Transformers: Rescue Bots redder dagen!
 16. Navn og navn på skattejagt – 2-4 år
 17. Navn og navn på skattejagt – 5-9 år
 18. Navn og navn på rumrejse
 19. Navn og navn på tidsrejse
 20. Navn elsker biler
 21. Navn og de store maskiner
 22. Navn bliver storebror
 23. Navn bliver storesøster
 24. Navn og navn på juleeventyr
 25. Navn og navn i Julemandens værksted
 26. Navn holder jul
 27. Da navn fik sit navn  – Dåbsbog
 28. Sådan fik navn sit navn – Navngivningsbog
 29. Navn og den bedste fødselsdag
 30. Da navn fandt sin stemme

Køb personlig børnebog

Anmeldelse

Personligt er jeg vild med at der er så mange personlige aspekter i bogen. Det gør det super sjovt for barnet at læse den og skabe en relation til historien. Navn besøger bondegården, som er den eneste jeg har læst er en meget simpel historie, men den er også lavet til 0-4-årige og passer derfor godt.

Den fungere ikke på samme måde godt som godnathistorie, da der ikke er en decideret rytme i bogen der får barnet til at falde til ro, men kan sagtens bruges som godnatlæsning. Min Bedste Bog har også lavet en personlig børnebog specifikt til godnatseancen.

Det var min yngste datter der fik denne bog, så straks var der selvfølgelig lidt jalousi at spore hos den ældste, men heldigvis er det nemt at udskifte navn mens man læser så den passer til en anden, og så kom vi hurtigt over det problem for en stund.

Køb personlig børnebog

En bog med unikke navne skaber glæde hos børn

En personlig børnebog med barnets eget navn skaber stor glæde hos dit barn. Bare det at navnet fremgår i titlen på bogen vækker stor glæde når du læser titlen på bogen højt. Alt efter dit barns alder kan der det være at de ikke med det samme opfatter det er en bog om dem – lavet til dem – men i stedet bare er helt fascineret af at det er en historie om et barn med samme navn som dem.

Udover barnets eget unikke navn i en personlig børnebog, så er der i nogle børnebøger også mulighed for at tilføje flere unikke navne, hvilket kun gør bogen endnu sjovere for dit barn. Eksempelvis kan man lave bøger der handler om flere børn, eksempelvis to kammerater el. søskende. Det er også muligt at personliggøre bøgerne med andre familiemedlemmers navne, hårfarve, øjenfarve osv. så bedsteforældre, mostre og onkler kan indgå i fortællingen.

Her kan du købe en personlig børnebog

Køb personlig børnebog

Skriv en kommentar